Ce ajutoare primesc firmele care reangajează salariaţii trimişi în şomaj tehnic

Ce ajutoare primesc firmele care reangajează salariaţii trimişi în şomaj tehnic

Guvernul a aprobat un set de măsuri menite să vină în spijinul angajaţilor şi angajatorilor în vederea susţinerii acestora pentru reluarea raporturilor de muncă.

“Guvernul a aprobat o serie de măsuri active destinate angajaţilor şi angajatorilor în vederea susţinerii acestora pentru reluarea raporturilor de muncă. Astfel, Executivul a stabilit că angajaţii care au beneficiat de şomaj tehnic în contextul pandemiei (…) şi cărora le sunt menţinute raporturile de muncă ulterior reluării activităţii de către angajatori, beneficiază, pentru o perioadă de trei luni, prin intermediul angajatorului, de plata a 41,5% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 41,5% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020”, anunță Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a explicat că pentru decontarea de la bugetul asigurărilor pentru şomaj a cotei de 41,5% din salariu, angajatorii vor suporta contravaloarea salariilor angajaţilor care beneficiază de măsură şi ulterior, după data de 25 a lunii următoare, depun, prin mijloace electronice, la agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, o cerere însoţită de o declaraţie pe propria răspundere şi de lista persoanelor care beneficiază de sprijin

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*