Ce pierdere a făcut LEONI în trimestrul I din 2020? De vină e pandemia

Ce pierdere a făcut LEONI în trimestrul I din 2020? De vină e pandemia

Grupul LEONI AG a avut vânzări mai mici cu 10.6% în primul trimestru din 2020 și a înregistrat o pierdere netă de 17 mil. euro, spune un raport al companiei publicat ieri.

Grupul german LEONI AG, din care fac parte și trei companii românești (care însumează cca. 15% din afacerile gigantului internațional) spune că rezultatele din T1 au fost afectate de pandemia Covid-19, deși aceasta s-a declanșat abia pe finalul lunii martie.

„Leoni a luat măsuri rapide și de succes pentru a reduce costurile și pentru a-și proteja resursele financiare pentru a contracara recesiunea provocată de pandemia Covid-19. Am aplicat măsuri de precauție extinse în întregul grup pentru a ne proteja forța de muncă și ne-am pregătit bine pentru repornirea producției.” explică Aldo Kamper, CEO Leoni AG.

În ritm cu pierderea netă, activele companiei s-au depreciat cu 19 mil. euro, în primele 3 luni ale anului.

Grupul Leoni AG a convenit cu statul german un credit operațional preferențial, de cca. 330 mil. euro, derulat prin principalele bănci, care să asigure cash-flow-ul necesar. Compania se află într-un amplu proces de restructurare la nivel mondial, după ce în 2019 a suferit pierderi de peste 300 mil. euro.

Cele trei companii din România (Bistrița, Arad, Pitești) au fost închise aproape complet în perioada stării de urgență, cu peste 10.000 de angajați trimiși în șomaj tehnic.

La nivel mondial, grupul a pierdut peste 4.000 de angajați în ultimul an, coborând la 91.872 de persoane.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*