CENTANA COM cumpără patru mașini frigo pentru transportul lactatelor

CENTANA COM cumpără patru mașini frigo pentru transportul lactatelor

Compania CENTANA Com, care va deschide o fabrică de lactate în Parcul Industrial de la Sărata, a lansat o licitație pentru achiziția a 4 autoutilitare frigorifice pentru transportul produselor sale.

Bugetul pus la bătaie este de 696.000 lei, iar licitația va avea loc în 29 ianuarie.

Licitația face parte dintr-un proiect mai amplu al companiei, finanțat parțial din fonduri europene. Centana Com a obținut în urmă cu mai bine de doi ani finanțare pentru modernizarea fermei de vaci din localitatea Budacu de Jos și pentru construirea unei fabrici de lactate în Parcul Industrial de la Sărata.

La Budacu de Jos, în plan era modernizare fermei cu vaci de lapte (cca. 250 de vaci), procesul însemnând lucrări la grajd, la bazinele de dejecții, la FNC, la adăpostul pentru viței, la silozuri și fânar, la clădirea administrativă și hala utilajelor. Ferma se întinde pe o suprafață totală de 3,2 hectare, unde clădirile ocupă 5.081 mp.

Fabrica de prelucrare a laptelui propusă de Centana-Com în Parcul Industrial de la Sărata are o suprafață construită de aproape 1000 mp, pe un teren de 4200 mp.

Centana Com este deținută de Dana (51%) și Sorin Chiciudean (49%). Înființată în 1992, compania a încheiat 2019 cu un rulaj de 18,1 mil. lei și un profit net de 2,6 mil. lei.

Familia Chiciudean mai controlează firma de comerț Unistar Distribuție, cu afaceri de 8,4 mil. lei în 2019.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*