Cine va cumpăra WINMARKT? Proprietarii actuali vând în pierdere și pleacă din România

Cine va cumpăra WINMARKT? Proprietarii actuali vând în pierdere și pleacă din România

Proprietarii rețelei de centre comerciale WINMARKT, italienii de la Imobiliare Grande Distribuzione (IGD), vor să-și vândă proprietățile din România și să investească banii în țara lor. Una dintre locațiile aflate în portofoliul IGD este cea din Bistrița.

Grupul imobiliar italian Imobiliare Grande Distribuzione (IGD) a cumpărat acum 10 ani rețeaua Winmarkt de la fondurile de investiții Ivington Interprises Limited și Broadhurst Investments Limited.  Winmarkt înseamnă 14 centre comerciale și o clădire de birouri, situate la kilometrul 0 al fiecăruia dintre cele 13 orașe: Alexandria, Bistrița, Brăila, Buzău, Cluj-Napoca, Galați, Piatra Neamț, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Tulcea, Turda și Vaslui.

La jumătatea anului trecut, IGD estima o valoare de piață pentru portofoliul din România de peste 163,5 milioane de euro, cu circa 20 de milioane de euro sub prețul de achiziție al Winmarkt, din 2008. Achiziția de atunci a fost în parteneriat cu compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru ca mai apoi IGD să cumpere și partea acesteia, pentru 21 milioane euro, devenind acționar unic al rețelei.

Grupul italian a anunțat că vrea să vândă proprietățile din România la un preț apropiat celui din registrul contabil și pentru această operațiune va iniția discuții cu mai mulți consultanți. Banii obținuți din vânzarea Winmarkt vor fi investiți în Italia, unde se află majoritatea proprietăților grupului. În 2016, IGD a raportat venituri din chirii de 8,9 milioane euro în România. În primăvara lui 2017, gradul de ocupare al centrelor comerciale Winmarkt ajunsese la 96,1%.

Categories: Business in top

About Author