CENTANA COM pregătește o investiție de 3 mil. euro ca să-și crească producția de lapte cu 1 mil. de litri/an

CENTANA COM pregătește o investiție de 3 mil. euro ca să-și crească producția de lapte cu 1 mil. de litri/an

Peste 2,9 milioane de litri de lapte a produs ferma companiei CENTANA COM în 2022, cu 15% peste estimările inițiale, iar proprietarii vor să investească 3 milioane de euro pentru a duce producția spre 4 milioane de litri.

Situată în proximitatea localității Budacu De Jos, ferma are peste 700 de animale – vaci cu lapte și tineret. Cea mai mare parte din laptele produs aici este preluat și procesat de fabrica de procesare proprie, din Parcul Industrial Bistrița Sud, de la Sărata. Diferența este livrată către alți procesatori.

“Am pregătit un proiect de investiții în valoare de 3 milioane de euro, pentru modernizarea și extinderea fermei, cu finanțare din fonduri europene. Este vorba despre achiziția a doi roboți de muls, utilaje și echipamente de ultimă generație pentru a aduce la ultimele standarde europene confortul și bunăstarea animalelor. Dacă totul merge bine, în 2024 vom demara aceste investiții, în tehnologie, utilaje și noi adăposturi pentru animale. La final, producția de lapte a fermei ar trebui să fie mai mare cu 1 milion de litri pe an, față de ce avem acum! – au spus, pentru Bistrița Business, proprietarii CENTANA COM, Dana și Sorin Chiciudean.

CENTANA COM este una dintre primele companii înființate în Bistrița după 1990 și este cel mai mare distribuitor de produse alimentare din județ, operează o fermă zootehnică la Budacu de Jos și o fabrică de procesare lapte in Parcul Industrial.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*