CENTANA scoate la licitație modernizarea fermei din Budacu de Jos, pentru 2,6 mil. lei

CENTANA scoate la licitație modernizarea fermei din Budacu de Jos, pentru 2,6 mil. lei

CENTANA COM a lansat ieri licitația pentru modernizarea fermei din Budacu de Jos, parte a proiectului cu fonduri europene câștigat în urmă cu 2 ani, care mai presupune și construcția unui fabrici de produse lactate în Parcul Industrial de la Sărata.

Centana Com a anunțat în urmă cu doi ani că a reușit să obțină finanțare europeană în valoare de 2,9 milioane de euro, bani care vor fi folosiți în proporții egale între cele două obiective de la Budacu de Jos și de la Sărata.

La Budacu de Jos, Centana Com vrea să modernizeze ferma cu vaci de lapte (cca. 250 de vaci), procesul însemnând lucrări la grajd, la bazinele de dejecții, la FNC, la adăpostul pentru viței, la silozuri și fânar, la clădirea administrativă și hala utilajelor. Ferma se întinde pe o suprafață totală de 3,2 hectare, unde clădirile ocupă 5.081 mp. “Proiectul implică modernizarea fermei care asigură capacitățile necesare pentru 182 de vaci în lactație, plus 43 junici gestante și tineretul aferent, inclusiv partea logistică și organizatorică”, scrie în proiect.

Fabrica de prelucrare a laptelui propusă de Centana-Com în Parcul Industrial de la Sărata va avea o suprafață construită de aproape 1000 mp, pe un teren de 4200 mp.

Centana Com este deținută de Dana (51%) și Sorin Chiciudean (49%). Compania, înființată în 1992, a încheiat 2018 cu un rulaj de 19,4 mil. lei și un profit net de 1,5 mil. lei. Dacă acum firma depășește cu puțin 30 de angajați, după finalizarea investițiilor propuse în acest an numărul acestora va crește la aproape 70.

Familia Chiciudean mai controlează firma de comerț Unistar Distribuție, cu afaceri de 7,2 mil. lei în 2018.

Ofertele pentru modernizarea fermei pot fi depuse până în 9 martie.

 

Categories: Business in top

About Author