TERAPLAST își împrumută cu 25 mil. lei noul business din domeniul ambalajelor

TERAPLAST își împrumută cu 25 mil. lei noul business din domeniul ambalajelor

Compania Teraplast Folii Biodegradabile SRL, fondată în 2020 și deținută în totalitate de TERAPLAST SA, a primit un împrumut de 25 mil. lei de la firma-mamă pentru a-și putea cofinanța deschiderea fabricii de folii biodegradabile. Banii vor fi acordați în tranșe, funcție de necesități.

Producătorul de materiale de construcţii TERAPLAST Bistriţa a primit în decembrie 2020 acordul de finanţare prin ajutor de stat pentru înființarea unei fabrici de folii biodegradabile. Proiectul are o valoare totală de aproape 12 milioane de euro, dintre care circa 5,8 milioane de euro vor ajutor de stat.

Noua fabrică va crea aproape 100 de locuri de muncă, iar sacii, sacoşele şi pungile produse de TeraPlast Folii Biodegradabile vor avea un grad de biodegradare de aproape 100%.

„Acordul primit reprezintă încă o dovadă că statul sprijină dezvoltarea companiilor româneşti. Pe lângă cele 93 de locuri de muncă pe care le vom crea, vom aduce produse româneşti pe o piaţă în care 46% din consum provin din import. Aşadar, vom aduce valoare atât comunităţii locale, cât şi economiei României. Vom contribui la echilibrarea balanţei comerciale într-un domeniu aflat în creştere accelerată. Ne-am dori să vedem mai multe companii româneşti care fac astfel de investiţii în domenii în care România este importator net. Noi, prin investiţiile de până acum, am arătat că se poate“, a declarat Alexandru Stânean, CEO al TeraPlast, la momentul primirii acordului de finanțare.

Împrumutul va trebui returnat companiei-mamă până la 28 decembrie 2027.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*