Cine a depus oferte în bătălia de 10 mil. euro pentru modernizarea traseului Winmarkt-Han?

Cine a depus oferte în bătălia de 10 mil. euro pentru modernizarea traseului Winmarkt-Han?

Patru mari constructori bistrițeni și-au construit asocieri pentru a depune oferte în licitația organizată de Municipiul Bistrița pentru reconfigurarea și modernizarea traseului Str. Gării-B-dul Decebal-Andrei Mureșanu-Năsăudului (de la Winmarkt la Han), o investiție estimată la 48,4 mil. lei.

Investiția e împărțită în 2 loturi. Primul vizează realizarea de benzi dedicate transportului public; realizarea pistelor pentru bicicliști (4,6 km); reabilitarea trotuarelor (4,4 km); realizarea unui sistem rutier nou la partea carosabilă pe coridorul de transport (2,3 km); realizarea unui pasaj pietonal subteran pe Bulevardul Decebal; iluminatul public cu sistem de telegestiune; modernizarea stațiilor de transport public existente (10 la număr); realizarea de sisteme de monitorizare video bazat pe instrumente inovative și eficiente de management pentru siguranța și protecția cetățenilor.

Al doilea lot vizează lucrări de instalații electrice pentru protejarea rețelelor existente pe traseu și racordul electric al viitorului pasaj subteran.

Din valoarea totală estimată a investiției, cca. 47.4 mil lei merg spre Lotul 1, iar diferența spre Lotul 2.

Întâi, Lotul 1

DIMEX 2000 Company, controlată de familia Scurtu, și-a luat ca parteneri pe Metaller Energy, Dianova Instal, Mediacom-Net și Ascensor Advertising și a depus o ofertă.

ÎNDEMÂNAREA Prodcom, deținută de familia Simionca, vine cu doi asociați foarte puternici, ARL Cluj (parte din grupu Strabag) și CML.ro, a familiei Roș. În plus, în asociere, au mai intrat GB Instaplan, Ascenso, Altimate, Electro Ursa și Dianova Instal.

MIS Grup, având în spate familia Iugan-Fărcaș, aduce și ea un partener puternic la masă: Electrogrup Cluj. Alți subcontractori din asociere: Swarco Traffic Romania, Eco Garden Construct, Omnitech Electric, Dianova Instal, Abcony Serv, Geosond, General Sting, Euro-Audit Service, Ascenso.

FRASINUL, controlată de familia Larionesi, și-a atras alături pe Samus Tec SA (din grupul de firme al milionarului dejean Ioan Tecar), dar și companii precum General Dynamics, Lift Service, Inst-Nistor, Electro Ursa.

Vine Lotul 2

Pentru al doilea lot, care vizează lucrări de instalații electrice pentru protejarea rețelelor existente pe traseu și racordul electric al viitorului pasaj subteran, au fost depuse două oferte: Electro Ursa Servcom și Electroconstrucția Elco Bistrița.

Ce urmează?

Ofertele sunt în etapa de evaluare. Urmează decizia privind câștigătorul, apoi etapa de contestații. Foarte important este că toți liderii de asocieri sunt bistrițeni, prin urmare, cea mai mare parte a banilor încasați rămân în județ. Cel mai devreme în vară va începe marele șantier. Contractorii vor avea la dispoziție 24 de luni pentru realizarea lucrărilor.

Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4.- Sprijinirea dezvoltării urbane – Prioritatea de investiții 4.1.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*