Cine este femeia cel mai bine plătită din lume și ce companie conduce

Cine este femeia cel mai bine plătită din lume și ce companie conduce

Se numește Lisa Su și conduce un gigant american al informaticii – Advanced Micro Devices, o companie specializată în fabricarea de procesoare grafice și microprocesoare și este în  fruntea clasamentului celor mai bine plătiți directori de companii de pe planetă.

Firma de analiză economică Equilar, în colaborare cu agenția Associated Press au realizat un clasament al celor mai bine plătiți directori de companii din lume. Conform topului realizat, Lisa Su a câștigat 58,5 mil. dolari în 2019, de patru ori mai mult decât în anul precedent și cu 13 mil. dolari mai mult decât cel de-al doilea pe listă, David Zaslav, CEO-ul de la Discovery. Acesta din urmă a încasat 45,8 mil. dolari, în timp ce pe poziția a treia a podiumului este Robert Iger, directorul general de la Disney, care a primit 45,5 mil. dolari.

Lisa Su este inginer informatician. Este americancă născută în Taiwan și are 50 de ani. Părinții săi au emigrat în Statele Unite când Lisa avea 3 ani. A fost numită director general la AMD în octombrie 2014, după doi ani de când se angajase în această companie. În prezent, ea face parte și din consiliile de administrație de la Analog Devices și Cisco Systems.

Categories: Global

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*