Cine sunt milionarii-vedetă care au cumpărat 60% din ELECTROPLAST Bistrița?

Cine sunt milionarii-vedetă care au cumpărat 60% din ELECTROPLAST Bistrița?

De aproape un an, platforma ROCA controlează, în urma unei achiziții, 60% din compania bistrițeană Electroplast SA. Recent, au ieșit la iveală informații cu privire la oamenii pe care ROCA și i-a plasat în conducerea firmei, ca să aibă grijă de investiție. Cine sunt ei. Cine e ROCA?

În vara trecută, după îndelungi căutări și negocieri, acționarii bistrițeni ai producătorului de cabluri Electroplast (familiile Mureșan, Filip și Salanță) au reușit să aducă un investitor strategic în firmă, care să ia locul italienilor de la Italian Cable Company. Afacerea fusese pe minus în 2017 și 2018 și un investitor mare, potent financiar și dispus să o repună pe roate, era unica soluție. Platforma ROCA a fost constituită tocmai cu acest scop, să intre ca acționar în companii aflate în derivă și să încerce să le dezvolte. ROCA a dorit controlul în Electroplast, motiv pentru care pe lângă partea italienilor (50%) a mai achiziționat 10% din acțiuni de la familiile Mureșan, Filip, Salanță.

Ca orice fond de investiții, primul lucru pe care l-a făcut a fost să aducă niște oameni noi în conducere, care să coordoneze procesul de redresare/dezvoltare și să aibă grijă de propria investiție. Pentru că Electroplast nu a fost niciodată un mare comunicator, numele celor aduși de ROCA în conducere au devenit publice abia recent, la distanță de aproape un an. Cine sunt ei?

Trioul de specialiști trimiși de Roca la Bistrița

Trei specialiști a propus noul acționar, care au devenit administratori ai Electroplast, alături de bistrițenii Gavril Mureșan și Alexandru Filip.

Alexandru Savin este membru al Board-ului Platformei ROCA. Are 15 ani de experiență în risk management și business development, în analiză financiară, banking, finanțe.

Adrian Lotrean este Senior Partner în CITR (fosta Casa de Insolvență Transilvania) și are 11 ani de experiență în domeniu. Principalele proiecte pe care le-a coordonat din această poziție sunt: Hidroserv, Diverta, Interagro, ADM Farm, Alpine.

Ionuț Bindea este un evaluator autorizat ANEVAR și practician în insolvență. După o experiență de 12 ani în restructurare, piețe de capital și real estate, Ionuț s-a alăturat echipei ROCA. Implicat în platformă încă de la lansare, se folosește de experiența anterioară în primul rând ca să înțeleagă și să fluidizeze mecanismele care accelerează dezvoltarea unui business, traducând apoi evoluția în cifre și indicatori.

Cine se află în spatele ROCA?

Oamenii din spatele fondului de investiții ROCA sunt nume mari din businessul românesc. Mai jos, lista lor.

PERSOANE FIZICE ÎN ROCA:

Adolf Baclea (15%, armator milionar din Constanța)

Theodora Popa (15%, moștenitoarea imperiului Transavia)

Dan Șucu (7%, proprietarul Mobexpert)

Andrei Cionca (4%, fondatorul Casei de Insolvență Transilvania)

Ludovic Pop (4%, fondatorul Animax)

PERSOANE JURIDICE ÎN ROCA:

CIT Resources SA (15%, deținută de Andrei Cionca, Astra Holding GmbH, alții)

PIF Industrial (15%, deținută de frații Pavăl de la Dedeman)

BT Investments (15%, deținută de Banca Transilvania)

VETIMEX Capital (7%, deținută de familia Korponay, care a fondat Maravet, distribuitor mare de medicamente cu uz veterinar)

NEXT Capital Solutions (4%, controlată de Adrian Boghiu și suedezul George Mikael Kovacs)

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*