Prefectul Dolha, la discuții cu conducerea RAAL. Ce soluții au găsit pentru a evita disponibilizările

Prefectul Dolha, la discuții cu conducerea RAAL. Ce soluții au găsit pentru a evita disponibilizările

Prefectul Stelian Dolha a avut o întâlnire de lucru cu conducerea companiei RAAL, asta după ce producătorul de sisteme de răcire și schimbătoare de căldură a anunțat că va disponibiliza 800 de angajați.

Am fost îngrijorat de faptul că una din cele mai mari companii din județul nostru, furnizori pentru Continental, Porsche, Samsung, John Deer, Northvolt – o companie care lucrează cu Tesla și multe altele, a fost afectată economic de pandemia cauzată de coronavirus. Forța de muncă pe care a creat-o RAAL nu este deloc neglijabilă, iar posibilitatea disponibilizării atâtor persoane a fost un șoc, drept pentru care am fost de îndată la RAAL pentru a discuta ce se poate regla din acest punct de vedere”, a declarat Stelian Dolha.

Prefectul anunță că în urma întâlnirii cu conducerea companiei a fost găsită și o soluție pentru a evita trimiterea în șomaj a sute de oameni.

“Personalul format din meseriași care corespund o să fie bătuți în cuie, restul vor fi împărțiți în două grupe – o săptămână la muncă, o săptămână acasă. 40% din personal rămâne angajat permanent, restul vor lucra jumătate din program. Aceasta este soluția pe care am găsit-o împreună cu Paul Ilieș, directorul general al marii companii bistrițene producătoare de sisteme de răcire și schimbătoare de căldură, RAAL”, a mai adăugat prefectul Dolha.

În plus, prefectul a mai menționat că și Ministerul Muncii și Protecției Sociale se implică pentru a ajuta companiile precum RAAL-ul să treacă peste astfel de situații.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a dispus o măsură prin care statul oferă o indemnizație de 75% din diferența dintre salariul initial și salariul de după modificarea programului de lucru. Este un colac de salvare pentru acești angajați, dar și pentru firme, pentru perioada asta, care sper eu că e una de tranziție spre o perspectivă mai bună, în care pandemia cauzată de CoVid-19 va fi o amintire“, a mai subliniat Stelian Dolha.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*