CNAIR reface licitația pentru SF la pasajul subteran din Viișoara, zona ANL

CNAIR reface licitația pentru SF la pasajul subteran din Viișoara, zona ANL

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) încearcă a doua licitație pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire în vederea amenajării unui pasaj subteran sub DN17, în dreptul blocurilor ANL din Viișoara.

La prima licitație, din 21 august, nu a venit nimeni. A doua licitație va avea loc în 16 octombrie, valoarea estimată a contractului fiind de 370.000 lei. Investiția, a cărei valoare totală va fi determinată pe baza acestor studii, va fi realizată cu fonduri din PNRR.

“Această poziție este înregistrată în evidențele Poliției Rutiere ca fiind un punct negru ca urmare a accidentelor produse în perioada 2015-2016. Conform recensământului efectuat în anul 2015, media zilnică anuală înregistrată în zonă este de 13.930 vehicule. În zona amplasamentului propus, DN17 are 2 benzi de circulație, câte una pe fiecare sens. De o parte și de alta a trecerii de pietoni, pe partea stângă și dreapta a drumului național este stație de autobuz. (…) Pentru eliminarea traversării drumului național DN17 de către pietoni prin locuri nepermise și reducerea timpului de așteptare la semafor pentru conducătorii auto, se propune realizarea unui pasaj pietonal subteran” – arată CNAIR.

Viitorul pasaj subteran va avea lift pentru persoane cu dizabilități, scară fixă și rulantă, supraveghere video și, posibil, alimentare cu energie electrică din surse regenerabile (panouri solare).

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*