COMELF cere susținerea statului ca să evite disponibilizările de personal

COMELF cere susținerea statului ca să evite disponibilizările de personal

Gheorghe Cenușă, directorul general al companiei COMELF, cere susținere din partea statului până la reluarea în condiții normale a activității. Cei mai mai clienți ai Comelf sunt în Italia, iar comenzile de acolo sunt încă reduse. Dacă statul nu intervine, există riscul de a concedia o parte din personal.

“Posibilitatea șomajului tehnic a fost o măsură utilă, însă clienții din Italia, deși și-au reluat activitatea încă nu plasează comenzi, afirmând că nu pot face previziuni mai devreme de luna septembrie a.c.; în aceste condiții, pentru persoanele care s-au aflat în șomaj tehnic (aproximativ 30% în cazul Comelf) există în continuare riscul disponibilizării, fiind necesare soluții guvernamentale pentru evitarea unei asemenea situații, până la reluarea activității în condiții normale“, a explicat Gheorghe Cenușă, într-o întâlnire cu mediul de business organizată de Prefectură și Camera de Comerț.

Comelf SA, parte a grupului Uzinsider, este unul dintre marii producători de echipamente industriale din România, cu afaceri de 149,2 mil. lei și cca. 800 de angajați în 2019. Compania bistrițeană, cu rădăcini de aproape 50 de ani în industria românească, este unul dintre cei 12 fondatori ai Bursei de Valori București (BVB).

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*