COMELF încheie T1 din 2023 cu creșteri consistente ale veniturilor și profitului

COMELF încheie T1 din 2023 cu creșteri consistente ale veniturilor și profitului

COMELF SA Bistrița a încheiat primul trimestru al anului 2023 cu creșteri importante ale veniturilor operaționale și profitului – arată raportul companiei înaintat către Bursa de Valori București (BVB), unde este listată cu simbolul CMF.

În primele 3 luni din an, Comelf a realizat venituri în valoare de 48,8 mil. lei, față de 42,8 mil. lei în aceeași perioadă a anului trecut (+14%). Profitul obținut a fost de 2,9 mil. lei, în comparație cu 0,5 mil. lei în T1 din 2022 (+394%). Creșterea veniturilor a fost influențată de creșterea prețului de vânzare pe tonă al produselor, datorită fabricației de produse mai complexe, incluzând și materiale speciale sau inox. O altă influență a fost creșterea volumelor fizice vândute cu 4%. Profitul perioadei a crescut semnificativ datorită recuperării unor debite provizionate, optimizării consumului de materii prime și economiilor generate de sursele proprii de energie electrică și încălzire, în care compania a investit în ultimii ani – spune raportul înaintat BVB.

Comelf SA, producător important de utilaje terestre și echipamente speciale pentru industria energetică și de apărare, este controlată de grupul Uzinsider, care deține 80,92% din totalul acțiunilor.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*