Comercianții din centrul vechi își ascut armele pentru bătălia cu Crețu

Comercianții din centrul vechi își ascut armele pentru bătălia cu Crețu

Asociația comercianților și proprietarilor de spații comerciale din centrul vechi al Bistriței ridică vocea la primarul Ovidiu Crețu, care a instalat din nou “bazarul mobil” în Piața Centrală, deși anul trecut a promis că nu va mai face acest lucru. Cortul cu vânzători de haine și încălțăminte de o calitate îndoielnică aduce prejudiciu nu doar buticurilor din zonă ci și imaginii orașului.

 Organizația condusă de Ioan Miclea, proprietarul Claudia Star și cel care a adus branduri precum Marelbo și All Shoes în Bistrița, e nemulțumită că municipalitatea nu aplică aceeași unitate de măsură pentru cei care vând mărfuri în centrul istoric. “Cred că în 27 de ani noi am făcut ceva pentru orașul acesta. Am plătit chirii exorbitante în anii 90, apoi am cumpărat aceste imobile aflate într-o stare jalnică, am investit și le-am adus la forma frumoasă în care sunt acum, fără niciun sprijin din partea municipalității. Dimpotrivă, ne-a ținut cu lunile și anii pentru câte un aviz, întârziind foarte tare lucrările noastre. Nu numai că nu ne-a sprijinit cu nimic, dar aceeași municipalitate, împreună cu Camera de Comerț, care a devenit organizator de talcioc, ne lovește în fiecare an cu astfel de acțiuni. În ce oraș european, așa cum pretindem că este Bistrița, mai vedeți în centrul istoric un cort cu necăjiți veniți de prin alte județe să vândă aici imitații de haine de marcă și pantofi chinezești din plastic? Și pe lângă ei, se mănâncă mici, se bea bere și se ascultă manele“, a spus Ioan Miclea, în numele colegilor din asociație. El a adăugat că că organizația își dorește un regulament foarte clar de funcționare a comerțului în centrul istoric și că va avea discuții cu consilierii locali pentru a putea iniția un proiect în forul local. De asemenea, comercianții își doresc găsirea unei soluții decente și cu traficul auto pe Pietonal, pentru că s-au săturat să-și aștepte livrările de mărfuri prin benzinării sau în parcare la Kaufland, din cauza orarului imposibil stabilit de primărie pentru tranzitarea centrului.

În acest moment asociația are 18 membri, însă planul pe termen scurt este de a o transforma în portavocea tuturor proprietarilor de spații și comercianților din centrul vechi. “Am tăcut foarte mult timp, am încercat să ne rezolvăm problemele fiecare în parte și nimeni nu ne-a băgat în seamă ca indivizi. De acum lucrurile se schimbă. Această asociația va deveni o voce a câtorva sute de antreprenori care va fi trebui ascultată“ a încheiat Miclea.

Categories: Local

About Author