Alin Brișan, CEO Somplast: “Dublarea profitului nostru în 2020 e rezultatul a 5 ani de muncă!”

Alin Brișan, CEO Somplast: “Dublarea profitului nostru în 2020 e rezultatul a 5 ani de muncă!”

În raportul la T3 către BVB, compania năsăudeană SOMPLAST a anunțat venituri de 23 mil. lei, în linie cu cele din anul anterior, dar și un profit dublu (1,5 mil. lei, față de 0,7 mil. lei). Cum explică managerul companiei, Alin Brișan, această evoluție?

“Piața construcțiilor și a infrastructurii sunt în acest an la nivelul anului trecut, motiv pentru care indicatorii bugetați pe aceste tipuri de activități au reușit să fie atinși, chiar depășiți la capitolul profitabilitate. Din păcate pandemia cu SARS-COV 2 a influențat negativ cifra de afaceri. Pentru SOMPLAST nu e nimic spectaculos, încep să se vadă rezultatele muncii noastre din ultimii 5 ani. E vorba de o restructurare profundă a afacerii. Am reorganizat structura de personal, fluxuri de producție, fluxuri de aprovizionare, am dezvoltat produse noi și am eliminat altele neprofitabile, am atacat piețe noi. Am identificat nișe de piață cu profitabilitate mare pentru unele din produsele noastre. În plus, piața din 2020 ne-a ajutat foarte mult. Au existat proiecte mari de infrastructură în instalații și construcții și, deci, am avut cerere constantă.” – explică Alin Brișan.

Acesta crede că în 2021 afacerea se va menține cel puțin la nivelul ultimilor doi ani, bazându-se în principal pe proiectele începute și aflate în derulare.

“O prognoză pentru 2021 este greu de realizat în condițiile de incertitudine pe care le creează atât pandemia COVID cât și derularea proiectelor mari existente. Dar suntem optimiști, semnalele din piață sunt bune în acest moment” – a spus Alin Brișan.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*