Compania ÎNDEMÂNAREA investește constant în tehnologie și automatizare

Compania ÎNDEMÂNAREA investește constant în tehnologie și automatizare

Compania bistrițeană ÎNDEMÂNAREA PRODCOM, unul dintre cei mai mari constructori și producători de materiale pentru construcții la nivel local, investește constant în tehnologie și automatizare ca soluții inovatoare și abordează fără teamă linii de business noi, privind spre viitor.

În 2020, firma a construit de la zero o fabrică pentru producția de piese și accesorii metalice, unde a investit peste 3 milioane de euro, susținută și de fonduri europene. Recent, compania a achiziționat o fostă fabrică de textile situată în zona industrială a Bistriței, unde vrea să extindă masiv afacerea cu confecții metalice.

Îndemânarea a investit de asemenea și în producția de prefabricate din beton, în cariera de piatră de la Dornișoara, județul Suceava, și în stațiile de beton și asfalt pe care le deține. De asemenea, compania a construit două hale moderne de cca. 1500 mp fiecare, finanțate din surse proprii, unde se desfășoară producția. O echipa solida de peste 50 de oameni în divizia de confecții metalice, echipamentele (strunguri, freze CNC, mașini de debitat cu laser și plasmă, utilaje de virolat si abkant CNC) și contractele tot mai multe și mai mari ale fabricii sunt astăzi motiv de optimism pentru proprietarii Îndemânarea, în condițiile în care sectorul construcțiilor e afectat de creșterea masivă a prețurilor la materiale și de lipsa oamenilor calificați.

Cel mai mare proiect al companiei a fost, și este și astăzi, construirea și dotarea bazei de producție de la Livezile. Decizia de a lărgi activitatea cu construcții de drumuri a solicitat dotarea cu stație de asfalt, stație de sortare, stație de betoane și cu tot ceea ce este necesar pentru a poziționa firma în această arie de activitate.

“Baza noastră de producție deține stații de sortare, spălare, granulare și concasare a produselor, tot ce este necesar pentru realizarea unor agregate de balastieră și carieră care să satisfacă cele mai exigente cerințe. Îndemânarea poate gestiona azi, oriunde în țară, cele mai complexe proiecte de construcții de drumuri, de la faza de studiu de fezabilitate și proiectare, până la turnarea ultimului strat de asfalt. Avem o echipă puternică, competentă și oameni specializați pe fiecare segment de activitate. Numărul mediu de angajați al companiei este de cca. 250, iar media de vârstă a echipei este de 35 de ani. E important să motivezi oamenii de lângă tine, să implici tinerii și să creezi o relație puternică între generații. Suntem înconjurați de profesioniști, echipa noastră fiind formată și din oameni pe care îi avem alături încă de la începuturi, adică de acum 29 de ani. Optimismul se bazează însă pe faptul că am diversificat mult afacerea în ultimii ani și nu ne mai bazăm doar pe construcții. Divizia de confecții metalice pare să fie cu mare potențial, dar și turismul și domeniul medical, spre care ne uităm cu interes” – spune managerul Îndemânarea.

Revista “100 de companii inovatoare din Transilvania” poate fi accesată: AICI

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*