Companiile care își readuc la muncă angajații din șomaj tehnic primesc ajutor de la stat

Companiile care își readuc la muncă angajații din șomaj tehnic primesc ajutor de la stat

Guvernul anunță că spijină companiile care îi readuc la muncă pe angajații care au fost în șomaj tehnic. Ionel Dancă, șeful Cancelariei prezidențiale, anunță că aceste firme ar putea fi sprijinte de stat pe o perioadă de trei luni, cu până la 41,5 % din costurile salariale, reprezentând cuantumul maxim al contribuțiilor sociale.

“Este o măsură care este în pregătire la Ministerul Muncii și care va fi aplicată după ce se încheia perioada de aplicare a șomajului tehnic”, a precizat Ionel Dancă.

Dancă a mai anunțat că Executivul pregătește o serie de noi măsuri pentru perioada următoare. Sunt o serie de reglementări care au funcționat pe perioada stării de urgență și au continuat în starea de alertă, dar încetează la 1 iunie și trebuie prelungite sau înlocuite cu alte măsuri.

“Sunt zone unde companiile au început să-și reia activitatea și reangajează persoanele care au fost în șomaj tehnic. Aici sunt sunt mai multe soluții pe care guvernul le pregătește și una dintre acestea este aceea de a susține cel puțin pentru o perioadă de trei luni o măsură de sprijinire a costurilor salariale pentru angajații care au fost în șomaj tehnic și se întorc la muncă. Această formă de sprijin poate să fie de până la 41,5 %, cât însumează cuantumul contribuțiilor sociale și de sănătate pentru un angajat. Este o măsură în pregătire la Ministerul Muncii, care va fi aplicată după ce se încheie după perioada de șomaj tehnic”, a explicat Ionel Dancă.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*