Consiliul Județean a alocat 200.000 lei pentru centrul de agrement de la Colibița

Consiliul Județean a alocat 200.000 lei pentru centrul de agrement de la Colibița

Încă din anul 2016 s-a luat în discuție amenajarea unui centru județean de agrement la Colibița pe un teren de peste 30.000 mp. În bugetul din acest an al Consiliului Județean au fost prevăzuți bani pentru demararea acestui proiect. În total, s-au alocat 200.000 lei. 

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud intenționează să realizeze în zona lacului Colibița, comuna Bistrița-Bîrgăului, un Centru Județean de Agrement, având ca scop: valorificarea terenului închiriat, realizarea unor spații de agrement moderne cu impact asupra dezvoltării și imaginii lacului Colibița, sistematizarea armonioasă a zonei prin crearea de funcțiuni care să satisfacă cerințele populației, crearea unor noi locuri de muncă atât în perioada realizării obiectivului, cât şi după finalizarea acestuia, atragerea capitalului privat în acţiuni ce vizează satisfacerea unor nevoi ale comunităţii local“, scrie într-un proiect aprobat de consilierii județeni în anul 2016.

Pe cei peste 30.000 mp de teren ar urma să fie amenajată o zonă portuară cu debarcader, zonă de promenadă, zonă pentru servicii publice, pentru activităţi culturale-amfiteatru, activităţi sportive şi recreaţionale.

Banii alocați în acest an sunt destinați întocmirii studiilor și expertizelor necesare în vederea amenajării Centrului Județean de Agrement Colibița.

 

Categories: Local

About Author