SUPERCOM, ca o furnicuță, a acumulat iarăși un milion de euro datorii la stat

SUPERCOM, ca o furnicuță, a acumulat iarăși un milion de euro datorii la stat

SUPERCOM SA, compania bucureșteană care se ocupă de salubrizarea județului Bistrița-Năsăud, s-a înglodat din nou în datorii către statul român.

Potrivit datelor oficiale ale Ministerului Finanțelor, la data de 31 decembrie 2018, SUPERCOM datora un total de 4,86 milioane lei (puțin peste 1 milion de euro). Din această sumă, 2.408.303 lei sunt datorii către bugetul de stat, 1.758.503 lei reprezintă datorii către bugetul asigurărilor sociale de stat, iar 695.128 lei sunt datorii la bugetul asigurărilor de sănătate.

Deținută de un fost parlamentar PSD (Ilie Ciuclea – ulterior la UNPR), SUPERCOM asigură salubrizarea și/sau dezăpezirea în mai multe localități din țară, rulând anual aproape 40 de milioane euro, cu aproape 2.000 de angajați.

În Bistrița-Năsăud, după opt prelungiri consecutive ale contractului său cu ADI Deșeuri, SUPERCOM SA a câștigat, recent, licitația pentru salubrizarea județului, în următorii 5 ani, cu o ofertă de 46% din valoarea estimată inițial de beneficiar. SUPERCOM a semnat contractul la valoarea de 66,3 milioane, fără TVA. Imediat dupa aceea, a anunțat majorarea tarifelor. Patronul firmei, apropiat al generalului Gabriel Oprea, este unul dintre investitorii de la echipa de fotbal Juventus București și deține, conform FORBES, o avere de cca. 11 milioane euro.

 

Categories: Local

About Author