Consiliul Județean vrea să investească 5 mil. lei pentru construirea unui pod în Sărățel

Consiliul Județean vrea să investească 5 mil. lei pentru construirea unui pod în Sărățel

Este vorba despre un pod destinat circulației rutiere, pod care va avea o lungime de 52,8 m și lățime de 11,6 m. Bugetul care ar urma să fie alocat acestui proiect este de 5,09 mil. lei, iar în ședința de Consiliu Județean de săptămâna aceasta se va decide dacă banii vor fi sau nu alocați.

Podul va avea carosabil cu lățime de 7,8 m și trotuare cu lățime de 1,5 m fiecare.

“Realizarea noului pod peste râul Șieu, pe drumul județean DJ 172G, va conduce la sporirea potențialului economic și social prin valorificarea resurselor locale specifice (agricultură, industrie, turism, prelucrarea lemnului, artizanat, etc). Având în vedere faptul că, în prezent, circulația se desfășoară printr-un vad existent amenajat în mod necorespunzător, astfel că, în zilele în care sunt precipitații abundente circulația rutieră este imposibilă, se impune luarea de măsuri, în vederea aducerii infrastructurii rutiere la parametrii corespunzători unei circulații normale, în conformitate cu standardele și normele tehnice de proiectare pentru clasa și categoria tehnică la care sunt încadrate lucrările”, scrie în nota de fundamentare a acestui proiect.

Termenul de realizare a noului pod de circulaţie rutieră pe drumul județean DJ 172 G între localitatea Sărățel și DJ 154, la intersecția cu râul Șieu (km 23+190) este de 8 luni de la semnarea contractului de atribuire.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*