Crește tensiunea la COMELF. Suspectată de fraudă, firma va plăti statului 6 mil. lei în urma controlului ANAF

Crește tensiunea la COMELF. Suspectată de fraudă, firma va plăti statului 6 mil. lei în urma controlului ANAF

 Una dintre marile companii ale Bistriței, COMELF SA (listată la BVB), este în pragul unei crize fără precedent. Probleme despre care doar acționarii și fosta conducere știau până acum, au ieșit ieri la iveală: hala FUET e sub sechestru, milioane de lei trebuie plătite statului în urma unui control al Direcției Antifraudă a ANAF, compania vrea să-și suplimenteze linia de credit pentru a face rost de bani. Directorul general, Dorin Stoian, s-a retras subit în urmă cu câteva săptămâni, în funcție fiind instalat imediat ing. Gheorghe Cenușă.

Consiliul de Administrație al COMELF SA Bistrița a decis luni, 27.11.2017, să convoace Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) la data de 04 ianuarie 2018, ora 13ºº, la sediul Uzinsider SA din București, cu o ordine de zi ce demonstrează gravitatea situației. Pentru a evita orice intrepretări, publicăm integral textul din documentul semnat de președintele Consiliului de Administrație, Constantin Savu.

  1. Aprobarea suplimentării limitei de creditare stabilite prin hotărârea AGOA nr.55/21.04.2017, până la suma de 8.000.000 euro și acordă competența privind angajarea produselor bancare directorului general și directorului economic al societății, până la nivelul noii limite de creditare, în scopul susținerii activității operaționale a societății.
  2. Aprobarea alimentării în completare a contului bancar al Comelf S.A. deschis la ING Bistrița cu suma de 5.793.538 lei, în scopul eliberării de sub sechestru a imobilului hala FUET (carte funciară nr. 54717, nr. topo 8118/1/2).
  3. Aprobarea transferului sumei de 6.093.901 lei din contul Comelf S.A. deschis la ING Bistrița în contul deschis la Trezoreria statului, în vederea acoperirii sumei stabilite potrivit raportului de constatare întocmit de către inspectorii antifraudă ANAF – Tg. Mureș la data de 09.09.2015.
  4. Împuternicirea directorului general al societății, domnul ing. Cenușă Gheorghe, să îndeplinească toate formalitățile privind înregistrarea hotărârii AGEA la Oficiul Registrului Comerțului Bistrița–Năsăud, publicarea hotărârii în Monitorul Oficial și semnarea Raportului privind desfășurarea AGEA.
Categories: Local

About Author