Cristian Niculae: Lucrările de reabilitare la strada Tărpiului încep anul viitor

Cristian Niculae: Lucrările de reabilitare la strada Tărpiului încep anul viitor

Viceprimarul Bistriței a anunțat la o conferință de presă să lucrările de reabilitare și modernizare a străzii Tărpiului vor începe anul viitor și că valoarea aproximată este de 2 mil.euro.

“Spre exemplu, asfaltarea pe strada Tărpiului, cu două benzi pe urcare, piste pentru bicicliști, trotuare, ne va costa 2 mil.euro. Acolo la anul începe lucrul”, declara ieri viceprimarul Cristian Niculae.

Potrivit studiului de fezabilitate, pe tronsonul aflat între Drumul Cetății (drumul de centură) și strada Mușcatei care are 1,3 km se va reabilita partea carosabilă care va avea o lățime de 6 m (3 benzi de circulație), vor fi modernizate trotuarele și schimbate bordurile și vor fi făcute marcajele rutiere.

Cel de-al doilea tronson de drum, care începe de la drumul de centură are o lungime de 1,4 km va avea două benzi de circulație, cu o lățime de 6 metri.

În același proiect, este prevăzută și modernizarea iluminatului public, dar și rețeaua de canalizare.

Strada Tărpiului este intens circulată, în zonă existând cea mai mare fabrică din Bistrița (Leoni), un liceu dar și o mulțime de firme. De ani de zile există promisiuni legate de reabilitarea și modernizarea acesteia, iar după cum anunță autoritățile locale, de anul viitor încep lucrările.

Categories: Local

About Author