Reabilitarea “Drumului Gării din Beclean” costă 12 mil.lei! CML se ocupă de lucrări

Reabilitarea “Drumului Gării din Beclean” costă 12 mil.lei! CML se ocupă de lucrări

Proiectul finanțat prin Programul Operațional Regional va ajuta mult la decongestionarea traficului din orașul Beclean, iar termenul de finalizare este vara anului 2021.

Licitația pentru reabilitarea “Drumului Gării din Beclean” a fost câștigată de firma CML, care a făcut cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere economic.

Lucrările ar trebui să înceapă cât de curând, iar muncitorii au la dispoziție 22 de luni să le finalizeze.

În proiect este prevăzută reabilitarea străzilor Dealul Păcii, Prin Pădure, Horea, Aleea Gării, Codrului, Bobâlna 1, Bobâlna 2, Crișan, Parcului, Ion Pop Reteganu, Petru Maior, Piața Mare.

Pe aceste tronsoane de drum se va reface carosabilul și trotuarele, se vor face marcajele rutiere și se vor monta indicatoarele, se vor amenaja terasamentele și vor fi refăcute sistemele de scurgere a apelor.

De asemenea, constructorul va realiza și un depou pentru garare autobuze electrice, un drum de acces către acest depou și se va ocupa și de amenajarea unor stații de autobuz.

Pe lângă realizările rutiere, în proiect mai este prevăzută și o zonă pietonală în care să fie amenajate trotuare pietonale, trasee pentru biciclete, amenajarea unor spații verzi dotate cu sisteme de irigare, amenajarea unor spații pentru închirierea unor biciclete, plantarea unor arbuști ornamentali cu înălțime medie de 2,5 m și amplasarea unor puncte de reîncărcare a bateiilor de tip hibrid sau a celor de transport public.

Modernizarea “Drumului Gării din Beclean” cuprinde și montarea unor sisteme de supraveghere video a traficului rutier, dar și a unor semafoare SMART.

Categories: Local

About Author