Cu 630.000 euro va fi reabilitată termic Secția TBC a Spitalului Județean

Cu 630.000 euro va fi reabilitată termic Secția TBC a Spitalului Județean

Secția TBC din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistița se află pe strada Ghinzii. Clădirea va intra în ucrând în reabilitare termică, iar lucrările vor dura 16 luni. Investiția se ridică la 3,2 mil. lei (630.000 euro) și este finanțată prin Programul Operațional Regional. 

Lucrările vor fi făcute de două firme: Inst Nistor (lider al asocierii) și Kes Business. Câștigătorii licitației au la dispoziție 2 luni pentru finalizarea proiectării și 14 luni pentru execuția lucrărilor.

În cadrul proiectului este cuprinsă consolidarea, repararea și restaurarea elementelor de structură ale clădirii, reabilitarea termică integrală a fațadelor, planseelor și a interioarelor, refacerea instalațiilor termice, electrice și sanitare și înlocuirea tâmplăriei interioare.

Odată ce vor fi făcute aceste lucrări se vor reduce consumul anual de energie din surse neregenerabile cu minim 90% și emisiile gazelor de efect de seră cu minim 70%.

Managerul Spitalului Județean, Gabriel Lazany a explicat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că “lucrările, ca orice lucrare de reabilitare, se desfășoară în condiție de avarie și de aceea va fi destul de difici”. 

 

 

Categories: Local

About Author