Drum întins pe Strâmba! Recepția unei investiții de 42 mil. lei, executată de DIMEX

Drum întins pe Strâmba! Recepția unei investiții de 42 mil. lei, executată de DIMEX

Consiliul Județean a recepționat oficial modernizarea lotului 3 din DJ 172D – Poarta Transilvaniei, adică tronsonul Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică, o lucrare în valoare de 42 mil. lei, executată de DIMEX 2000 Company.

”Recepționăm astăzi acest tronson de drum de 14,1 km, în care s-au investit 42 de milioane de lei, adică 9 milioane de euro. Avem lucrări de artă, ziduri de beton armat de peste 5 km, șanțuri, rigole, șanțuri periate peste 14 km. Cred că e o lucrare ce rezolvă o problemă importantă a traficului rutier. Practic, acest drum scurtează cu 18-20 de km traseul spre Bistrița al celor care vin de pe zona Someșului superior și Valea Ilvelor și descongestionează traficul de pe DN 17 D din aval de Ilva Mică, Feldru, Rebrișoara, Năsăud și de pe DN 17 C Năsăud – Bistrița. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect, începând cu colegii mei de la Dezvoltare, continuând cu cei de la Achiziții și colegilor de la Direcția Tehnică care au supravegheat implementarea proiectului. Aș vrea să-i felicit pe cei de la Dimex care au făcut această lucrare de referință din nou, pentru seriozitatea cu care au tratat acest lucru și pentru calitatea lucrărilor”, a spus președintele CJ Bistrița-Năsăud Radu Moldovan.

Ioan Scurtu, fondatorul DIMEX 2000 Company, a precizat că lucrarea a fost una complexă, cu probleme neprevăzute în câteva locuri, legate în special de structura solului, care au necesitat cheltuieli suplimentare consistente din partea constructorului. “Rămâne o lucrare de referință în portofoliul nostru, nu am făcut rabat de la calitate, respectându-ne standardul pe care l-am impus deja cu toate proiectele noastre, atât în județul nostru, cât și în afara lui, a declarat, pentru BistrițaBusiness.ro, Ioan Scurtu.

Date tehnice:

Lotul 3 din DJ 172 D – Poarta Transilvaniei: (DN 17) Josenii Bârgăului-Strâmba-Ilva Mică

Constructor: Dimex 2000 Company SRL și SC STARCOM EXIM SRL
Valoare: 9 milioane euro (42 milioane lei)
Lungime totală: 14.1 Km
Lățimea drumului: 5,5-6m, cu supralărgiri în curbe și acostamente amenajate;
Șanțuri, rigole carosabile cu grătar metalic și rigole de acostament: total 14,1 km.
Ziduri din beton armat: 5.8 km, consolidări cu ziduri de sprijin și 272 de piloți din beton armat cu o lungime de 12 metri.

Total valoare lucrări Poarta Transilvaniei: 50 milioane euro

Total km Poarta Transilvaniei: 80 km

Lotul 1, tronson 1 – Mureșenii Bârgăului-Colibița (recepționat)
Lotul 1, tronson 2 – Colibița-Mița (în lucru);
Lotul 2 – Prundu Bârgăului – Colibița (recepționat)
Lotul 4 – Ilva Mică-Măgura Ilvei (în achiziție-data limită de depunere a ofertelor: 3 ianuarie 2020)
Lotul 5 – Măgura Ilvei – Lunca Ilvei (realizat 70%), urmează lucrările de construcție a trotuarelor, pavajelor, capetelor de pod și stratul de uzură în primăvara lui 2020.

Categories: Local

About Author