Cu aproape 4 mil. lei, Amicii Building va amenaja casele de tip familial și centrul de zi din Beclean

Cu aproape 4 mil. lei, Amicii Building va amenaja casele de tip familial și centrul de zi din Beclean

După patru licitații eșuate și anulate pentru că nu au avut nicio ofertă depusă, în sfârșit proiectul de amenajarea a 4 case de tip familial și reabilitarea unui centru de zi în orașul Beclean și-a găsit constructorul. Compania Amicii Building a licitat cu 3,8 mil. lei pentru aceste lucrări.

Terenul pe care ar urma să fie amenajate cele patru construcții se află în intravilanul localității Beclean. Pentru centrul de zi a fost identificată o parcelă cu o suprafață de 2.500 mp.

Construcția va avea un regim de înălțime compus din P+E și va avea spații amenajate pentru ateliere de creație, pentru consiliere, o bucătărie și patru grupuri sanitare.

În ceea ce privește casele de tip familial au fost alese trei parcele a câte 2.500 mp (C1) și 800 mp (C2 și C3). Fiecare casă va avea câte 4 dormitoare, o cameră comună, o bucătărie și 4 grupuri sanitare.

Dezintituționalizarea este un proces complex de tranziție de la îngrijirea în instituții la îngrijirea bazată pe servicii care previn separarea copiilor de familie și pe o varietate de servicii alternative bazate pe familie și pe îngrijirea în cadrul comunității. Întrucât se dorește tranziția spre integrarea sau reintegrarea copilului în familie sau în familia extinsă se dorește înființarea unui centru de zi care să aibă ca destinație pregătirea și sprijinirea integrării/reintegrării copilului în familie și a unui centru de zi care să aibă ca destinație dezvoltarea deprinderolor de viață independentă”, scrie în studiul de fezabilitate al acestui proiect.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*