Cu peste 27 mil. lei, C.M.L.RO va moderniza mai multe drumuri în comuna Chiochiș

Cu peste 27 mil. lei, C.M.L.RO va moderniza mai multe drumuri în comuna Chiochiș

Compania C.M.L.RO a contractat proiectul pentru modernizarea unor drumuri de interes local în comua Chiochiș, lucrări pentru care va încasa 27,4 mil. lei.

Lungimea totală a drumurilor care urmează să fie modernizate este de 16,9 km și majoritatea se află într-o stare tehnică mediocră sau proastă.

Necesitatea și oportunitatea elaborării proiectului rezultă din următoarele considerente:
− starea avansată de degradare a îmbracaminții drumurilor, acestea fiind greu practicabile atât datorită neuniformităților suprafeței îmbrăcăminții cât și datorită gropilor apărute;
− disconfortul creat în circulaţie și poluarea fonică și cu praf produsă ca urmare a circulaţiei pe străzile pietruite;
− în perioadele cu precipitații circulația este îngreunată datorită înmuierii structurii rutiere a părții carosabile, formându-se făgașe și gropi în care băltește apa – unele drumuri nu respectă lăţimile corespunzătoare pentru benzile de circulaţie, ceea ce conduce la o circulație îngreunată.

Lucrările de modernizare vor păstra actualul amplasament al fiecarui drum astfel încat să nu se pună problema de exproprieri și pentru a avea un regim juridic clar (domeniul public).

Prin lucrările de modernizare calitatea vieții oamenilor ce locuiesc în aria de influentă a proiectului va fi imbunătațită, eliminâdu-se disconfortul creat de starea lor actuală.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*