Cum a învins Betak pandemia de COVID-19 și ce pronostic are pentru 2020

Cum a învins Betak pandemia de COVID-19 și ce pronostic are pentru 2020

Deși nu puține au fost firmele care au pierdut bani mulți din cauza pandemiei de COVID-19 sau și-au suspendat sau chiar închis activitatea, Betak nu se numără printre acestea. Compania producătoare de parapete metalice sau de beton și electrozi anunță un 2020 mai bun decât anul 2019.

Prezent la o dezbatere găzduită de Ziarul Financiar, Caius Bulea – directorul general al Betak, a precizat că primul treimestru al anului 2020 a fost cel mai bun din istoria companiei și că deși pandemia a afectat afacerea pe care o conduce, Betak nu a oprit producția și a depășit perioada de criză, ajungând să aibă, pe semestrul I, o creștere de 16 % comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

 Nu am oprit producția. Dar am lucrat extrem de greu… Ne-am revenit în lunile mai și iunie. Aproape am recuperat pierderea din aprilie, astfel încât, pe semestrul I aproape de final, avem și un plus de aproximativ 16%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”, a precizat Caius Bulea.

Produsele fabricate de Betak se vând atât pe piața internă, cât și pe cea externă, iar compania are anual o mulțime de contracte.

Piața externă este o piață stabilă. Avem contracte anuale. Ne respectăm termenele de livrare, partenerii noștri își respectă termenele de plată. Plusul a venit din piața internă. A fost un an în care pe piața internă s-a văzut o dinamică deosebită. În aprilie, însă, piața internă a căzut aproape de tot. Am rezistat și nu am închis fabrica, datorită contractelor pe care le-am avut la export. Abia spre finalul lunii aprilie a început piața internă să-și dea drumul. Iar în iunie și-a revenit complet, reluându-se cursul ascendent“, a mai explicat directorul general al Betak.

În ceea ce privește așteptările pentru anul 2020, directorul general al Betak anunță că firma pe care o conduce are așteptări mari.

Cred că semestrul II va fi un semestru mai bun decât primul“, a conchis Bulea.

Betak este cel mai mare producător de conductori din oțel zincat din România și un jucător de marcă în piața europeană. În plus, este unul dintre liderii pieței de parapeți pentru protecție stradală și de structuri metalice speciale.

Betak este o afacere care a început într-un garaj închiriat, acum 25 de ani, și care, în prezent, cu muncă asiduă, viziune și investiții consistente, rulează anual aproape 50 de mil. lei.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*