Cum a schimbat PINK MOBILE piața accesoriilor de telefoane din Bistrița

Cum a schimbat PINK MOBILE piața accesoriilor de telefoane din Bistrița

Totul a pornit în 2014, după o experiență de câțiva ani într-o țară occidentală, într-un business identic. Bistrițeanca Bianca Pop și-a dorit să încerce pe piața din România un concept nou al shopurilor de accesorii, piese și service pentru telefoane mobile și tablete. La 3 ani distanță, shopul vesel și mereu plin de lume de pe Pietonal, Pink Mobile, este dovada că a reușit.

Odată cu creșterea explozivă a pieței de telefoane mobile și tablete, o adevărată industrie a accesoriilor și pieselor de schimb s-a dezvoltat în paralel. Pentru că un smartphone, de pildă, nu vine la un preț ieftin, posesorul lui vrea să-l protejeze cât se poate de bine, sau să-l personalizeze după cum dorește. Până să apară Pink Mobile în Bistrița, oferta de accesorii în plan local era, elegant spunând, săracă. O invazie de produse asiatice ieftine, de o calitate submediocră, afișate ca produse premium. Pink Mobile a schimbat însă radical această piață, arătând că furnizorii asiatici nu sunt toți în aceeași categorie. La fel cum unele companii chinezești sau taiwaneze lucrează supercalitativ pentru Apple, sau Samsung, și în industria accesoriilor există furnizori asiatici, dar nu numai, de produse premium. Bianca Pop a avut de-a face cu câțiva dintre aceștia la jobul din străinătate, a păstrat legătura cu ei și, ulterior, i-a pus la treabă și pentru Pink Mobile, plasându-le comenzi consistente. Așa au apărut pe piața din Bistrița accesorii pentru telefoane și tablete la un nivel superior de calitate, cu un design provocator, cu o mare varietate de forme și culori. De asemenea, piese pentru service care nu puteau fi găsite în piața locală au început să apară în oferta Pink Mobile.

Începutul unui succes

În 2016, compania a avut deja venituri de aproape 300.000 lei, mai mult decât dublu față de anul anterior, însă ținta proprietarilor este mult mai sus. Ei vor ca Pink Mobile să se extindă, organic, în marile orașe ale țării, poate chiar sub formă de franciză. “Începutul nu a fost ușor, însă entuziasmul cu care am pornit la drum a compensat acele greutăți. Găsirea unei locații potrivite, amenajarea ei pe modelul de succes al shopului din Dublin, constituirea unui stoc de produse, angajarea unor oameni potriviți, promovarea conceptului Pink Mobile până oamenii au înțeles că suntem diferiți, asigurarea unui flux de clienți fideli – toate acestea au fost provocări pe care le-am depășit cu bine. Astăzi, Pink Mobile e shopul sinonim cu diversitatea și calitatea produselor, dar și cu modul foarte personalizat în care abordăm relația cu fiecare client”, explică Bianca Pop, creatoarea afacerii. Conceptul Pink Mobile a prins atât de bine, încât au apărut deja antreprenori în Bistrița care, în pană de alte idei, au copiat la indigo modelul de shop și de afacere.

Ce oferă Pink Mobile?

Peste 1.000 de produse cu  design  diferit și calitate recunoscută pot fi găsite azi în oferta Pink Mobile. Printre cele mai căutate sunt husele personalizate, bateriile și încărcătoarele portabile, căștile, încărcătoarele, sistemele bluetooth, foliile de protecție. Toate aceste accesorii sunt disponibile pentru branduri precum Apple, Samsung, Nokia, HTC, Huawei. Compania e reprezentant oficial al Alien Surface, unul dintre cei mai inovatori furnizori de folii pentru protecție. De asemenea, serviciile de service/reparații sunt considerate între cele mai bune din oraș. La capitolul service, compania rezolvă și decodări de rețea, resoftări, backup și copiere de date pentru orice model de tabletă și telefon. În plus, oferă consiliere la crearea conturilor inițiale de Samsung, Apple etc și pentru diverse aplicații. Pink Mobile vine și cu posibilitatea returnării anumitor produse în termen de 30 de zile, chiar dacă produsul nu este defect.

Categories: Business in top

About Author