CITR a acceptat să lucreze și pentru 1 mil. de euro în insolvența DAN STEEL

CITR a acceptat să lucreze și pentru 1 mil. de euro în insolvența DAN STEEL

Administratorul judiciar al DAN STEEL Beclean, societate aflată în insolvență, a acceptat marți să fie remunerat cu mult mai puțin decât își propusese inițial. De la 10.000 euro/lunar și 5% comision din orice sume recuperate pentru creditori, CITR a acceptat 5.000 euro/lunar și 3% comision.

Cum a scris luni BistritaBusiness.ro, într-o propunere financiară inițială, CITR Filiala Cluj SPRL (fosta Casa de Insolvență Transilvania) și partenerul ei Prime Insolv Practice solicitaseră un onorariu fix de 10.000 euro + TVA / lunar și un comision de 5% + TVA din valoarea activelor valorificate sau din sumele distribuite creditorilor, în cazul în care aceste sume nu provin din vânzarea de active. Administratorul judiciar ar fi putut câștiga astfel în total peste 2 mil. euro.

Marți, cu un procent de 88,3% din totalul voturilor exprimate, Adunarea Creditorilor le-a tăiat avântul celor de la CITR și Prime și a redus substanțial sumele și procentele propuse. Chiar cu noile cifre, administratorii judiciari ar putea câștiga peste 1 milion de euro dacă vor reuși recuperarea creanțelor.

Datoriile DAN STEEL Beclean către primii 20 de creditori ca mărime se ridică la 34,6 mil. euro. Cei mai mari dintre creditori sunt OTP Bank România SA (creanță de 15,6 mil. euro) și Unicredit Bank SA (o creanță de 9,5 mil. euro).

Compania antreprenorului Dan Vasile se găsește în etapa de observație, CITR urmând să stabilească dacă merge spre o reorganizare sau spre lichidare, prin vânzarea de active. Sursele noastre ne-au mai spus că ultimele calcule arată că valoarea activelor de la Beclean ar acoperi integral sumele datorate creditorilor, în cazul în care ar fi scoase la vânzare.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*