Cumpărături și masă caldă pentru zeci de bătrâni din Bistrița pe perioada stării de urgență

Cumpărături și masă caldă pentru zeci de bătrâni din Bistrița pe perioada stării de urgență

Primăria Bistrița are deja în evidență 36 de persoane de peste 65 de ani care ar putea avea nevoie de ajutor pe perioada stării de urgență și anunță că numărul celor care sunt în această situație se poate modifica. De asemenea, alte 10 persoane sunt în evidența celor de la Primărie pentru că necesită îngrijire permanentă.

“Am identificat deja 36 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani care pe perioada stării de urgență au nevoie de ajutorul nostru. Suntem pregătiți să îi spijinim și vom lua toate măsurile care se impun pentru a-i ajuta”, a explicat pentru BistrițaBusiness viceprimarul Bistriței., Cristian Niculae.

Niculae a precizat că toți cei care sunt în evidențele Direcției de Servicii Sociale Bistrița pot beneficia de o masă caldă de la cantina socială și că municipalitatea asigură transportul până la domociliu în cazul celor care nu se pot deplasa. Pentru cei care se pot deplasa este bine de știut că masa se oferă zilnic între orele 12.00 – 13.00. Masa este oferită gratuit pentru cei care au venit de până la 145 lei/lună și contra cost pentru cei care depășesc această valoare. Costul unei mese la cantina socială este de 12 lei.

Asigurăm pentru aceste persoane și cumpărăturile de alimente și/sau medicamente în cazul celor care nu se pot deplasa. Noi facem cumpărăturile, le livrăm la domiciu și oamenii plătesc doar ceea ce am cumpărat, livrarea se face gratuit”, a mai spus Cristian Niculae.

Primăria Bistrița pune la dispoziția persoanelor de peste 65 de ani care au nevoie de ajutor și un număr de telefon pentru cei care au nevoie de ajutor atunci când vine vorba despre cumpărături: 0263 – 237.479.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*