DIMEX și MIS Grup luptă în finală pentru modernizarea axei Winmarkt-Han

DIMEX și MIS Grup luptă în finală pentru modernizarea axei Winmarkt-Han

Companiile DIMEX 2000 și MIS Grup au intrat în finală la evaluare pentru a câștiga lucrările de reconfigurare și modernizare a traseului Str. Gării-B-dul Decebal-Andrei Mureșanu-Năsăudului (de la Winmarkt la Han), o investiție estimată la 48,4 mil. lei – spun surse apropiate comisiei de evaluare.

Inițial, patru mari constructori bistrițeni și-au construit asocieri pentru a depune oferte în licitația organizată de Municipiul Bistrița: Dimex, Mis Grup, Îndemânarea și Frasinul.

Vorbim de Lotul 1 al licitației, care vizează realizarea de benzi dedicate transportului public; realizarea pistelor pentru bicicliști (4,6 km); reabilitarea trotuarelor (4,4 km); realizarea unui sistem rutier nou la partea carosabilă pe coridorul de transport (2,3 km); realizarea unui pasaj pietonal subteran pe Bulevardul Decebal; iluminatul public cu sistem de telegestiune; modernizarea stațiilor de transport public existente (10 la număr); realizarea de sisteme de monitorizare video bazat pe instrumente inovative și eficiente de management pentru siguranța și protecția cetățenilor.

Lotul 2 vizează lucrări de instalații electrice pentru protejarea rețelelor existente pe traseu și racordul electric al viitorului pasaj subteran, aici suma alocată fiind de numai 1 milion de lei, din total. Aici au depus oferte Electro Ursa Servcom și Electroconstrucția Elco Bistrița.

De la momentul ordinului de începere a lucrărilor, contractorii vor avea la dispoziție 24 de luni pentru realizarea lor. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4.- Sprijinirea dezvoltării urbane – Prioritatea de investiții 4.1.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*