Cei mai puternici transportatori din județ au afaceri de peste 260 mil. lei

Cei mai puternici transportatori din județ au afaceri de peste 260 mil. lei

Cele mai valoroase companii din Bistrița-Năsăud care fac transporturi rutiere de mărfuri rulează afaceri în valoare de 268,5 mil. lei. 

Pe primul loc în acest top se află compania BCVO Logistics care anul trecut raporta venituri de 94,6 mil. lei și profit de 1,14 mil. lei. BCVO Logistic este parte a grupului belgian BCVO, cu birouri în Spania, Belgia, România și Polonia și activitate pe tot continentul. Companiab din Bistrița a fost fondată în 2005 și a profitat de un deceniu foarte bun pentru logistică, crescând spectaculos.

Locul II în topul celor mai puternici transportatori de mărfuri din județ se află compania Filadelfia care raporta venituri de 73,7 mil. lei. Este una dintre cele mai mari companii de transport mărfuri din țară, dar are afaceri și în turism, sau construcții. A fost înființată în 1992 și de atunci a avut an de an un traseu ascendent. Cu sedii secundare și agenții în mai toate județele României, dar și în Spania sau Italia, Filadelfia pare un business solid, cu o strategie clară de dezvoltare.

Gazquez Transport se află pe poziția a III a cu o cifră de afaceri de 37,6 mil. lei de pe urma căreia a avut profit de 0,62 mil. lei. Compania a apărut în 2011 după ce mai mulți antreprenori spanioli din logistică și-au deschis firme în România, și-au cumpărat camioane, și-au angajat șoferi români și au crescut afaceri de milioane de euro în ultimul deceniu, iar unul dintre ei a ales Bistrița.

Poziția a IV a în topul celor mai valoroase companii din domeniul transportului rutier de mărfuri este ocupată de o companie cu capital spaniol – Aguaviva. anul trecut a raportat Ministerului de Finanțe o cifră de afaceri de 36,7 mil. lei.

O altă companie valoroasă din acest domeniu de activitate este Frigorificos Daniel care anul trecut a avut venituri de 25,9 mil. lei. Compania antreprenorului Cornel Suci este specializată în transportul național și internațional de mărfuri cu semiremorci frigorifice. Traseul care susține mare parte din business este Spania-România, însă Frigorificos Daniel operează, cu cele 30 de semiremorci proprii, și pe alte rute din Europa. În plus, compania oferă și servicii de închiriere a acestor autovehicule, pentru cei care vor să transporte mărfuri pe cont propriu. Afacerea este una tânără, fondată doar în 2012, tocmai de aceea rezultatele financiare sunt spectaculoase

Categories: Business in top

About Author