Drumul județean Buduș-Șieu, inaugurat oficial în urma unei investiții de 4,3 mil. euro

Drumul județean Buduș-Șieu, inaugurat oficial în urma unei investiții de 4,3 mil. euro

Drumul județean Buduș-Șieu a fost inaugurat oficial, după finalizarea lucrărilor de modernizare, investiție totală de 4,3 milioane euro.

Proiectul, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și bugetul local al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a fost executat de asocierea de firme Îndemânarea Prodcom (lider) – Construct Perom – Construct CDP (proiectant). Tronsonul de drum modernizat, care fluidizează serios traficul auto spre Bistrița, are o lungime de 8,4 km și a fost realizat în 2 ani. Constructorii au oferit o garanție de 10 ani pentru lucrările executate. Tehnic, aceste lucrări au presupus: execuția terasamentelor, asigurarea scurgerii apelor (execuție drenuri, șanțuri pe pământ, șanțuri pereate cu beton, podețe tubulare transversale pe drum), 15 podețe noi + 3 podețe prelungite, amenajarea a 23 de drumuri laterale, accesuri la proprietăți, poarta de gabarit la subtraversarea CF, lucrări de siguranța circulației (marcaje, borne kilometrice, parapet metalic de siguranță).

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, a mulțumit constructorilor și autorităților administrative implicate în acest proiect și apoi a făcut o radiografie a lucrărilor de drumuri care sunt în derulare sau în fază de pregătire în județ: „Licitația pentru modernizarea DJ 154 limită de județ Mureș – Sărata – DN 17 (34,7 km), investiție de 140 de milioane lei prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, a avut loc, câștigătorul a fost contestat și mai durează câteva luni soluționarea contestației. Procedurile de achiziție pentru modernizarea DJ 151, cel mai lung drum județean (77 km), între Bistrița și jud. Mureș, sunt în linie dreaptă. CJ are actul adițional la contractul de finanțare pentru modernizarea prin PNDL a DJ 172A Beclean – Nușeni – Chiochiș, DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie – Visuia și DJ 154 Domnești – Nețeni – Albeștii Bistriței, ordinul de începere a lucrărilor urmând să fie dat în circa o lună de zile.”

Darius Simionca, directorul executiv al Îndemânarea Prodcom, a adresat mulțumiri propriilor angajați implicați în lucrare, partenerilor din asociere, reprezentanților Consiliului Județean care au reușit finanțarea acestui proiect important și primarilor din zonă care au avut răbdare și au oferit susținere pe parcursul lucrărilor, încheiate cu 6 luni înainte de termenul promis. “A fost o lucrare complexă, încheiată cu bine, înainte de termen. Ne bucurăm că oamenii din această zonă vor putea călători de acum mult mai ușor, mai confortabil, mai rapid.” – a explicat Darius Simionca.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*