După ce va avea heliport, Spitalul Județean va prelua bolnavi și de la alte spitale

După ce va avea heliport, Spitalul Județean va prelua bolnavi și de la alte spitale

Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Nădăud va fi printre primele din țară care va avea heliport. Investiția de 1,5 mil.euro ar urma să fie finalizată în 20 de luni, iar spitalul din Bistrița va putea prelua bolnavi și de la alte spitale.

 “De ceva timp discutăm cu colegii mei din managementul Spitalului Județean de Urgență, îâncă de pe vremea domnului Buta (n.red. fostul manager Mircea Gelu Buta) de necesitatea construirii unui heliport pe Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud. Ce-i drept atunci ne gândeam la varianta de a scurta timpii de transfer a bolnavilor aflați în situații limită de la Bistrița către alte centre universitare. Bucuria este că astăzi am ajuns în situația în care în urma găsirii sursei de finanțare, mai exact bugetul Consiliului Județean, derulării licitațiilor, pentru că abia la a doua am avut ofertanți, și datorită faptului că în spital avem deja specialiști de renume acest herliport va putea fi folosit și pentru preluarea altor bolnavi aflați în situații limită în alte spitale unde nu există specialiști sau dotările necesare pentru ca ei să poată fi tratați”, a explicat președintele CJ BN, Radu Moldovan astăzi la o conferință de presă.

De lucrări se vor ocupa două firme: Grup Construcții Est  și ABC Development Aviation, iar finanțarea vine de la Consiliul Județean de Bistrița-Năsăud.

Noua construcție va fi făcută deasupra ultimului detaj al spitalului și va avea o platformă Heliport, o rampă de acces pentru liftul existent, pasarelă acces lift și spațiu tehnic. În proiect este prevăzută și dotarea cu un lift care va face legătura între heliport și Unitatea de Primiri Urgențe.

“Vreau să îl asigur pe domnul președinte că nu va dura 20 de luni, nu pot săîi dau acum termen pentru că nu știm cum va fi iarna, dar interesul nostru este să terminăm lucrarea cât mai repede. Interesul e să nu dureze mult lucrarea ca să ne putem lua banii cât mai repede. Nu am nicio emoție că lucrarea nu va fi gata cel puțin la termen. În 17 ani de activitate a firmei nu am ratat niciun obiectiv și toate lucrările pe care le-am făcut au fost de calitate”, a explicat astăzi la o conferință de presă Marius Cojocaru, reprezentantul firmei Grup Construcții Est.

Managerul Spitalului Județean Bistrița-Năsăud, Gebriel Lazany, a dat asigurări că va face toate eforturile pentru a ajuta constructorul să își poată desfășura activitatea cât mai bine și mai rapid.

“Și interesul nostru este de a putea oferi cetățenilor un heliport funcțional cât mai repede. Eu sunt foarte optimist vis-a-vis de finalizarea proiectului într-un termen cât mai scurt”, a declarat Lazany.

 

Categories: Local

About Author