Stelian Dolha: Să dezvoltăm Năsăudul și Becleanul ca doi poli industriali puternici!

Stelian Dolha: Să dezvoltăm Năsăudul și Becleanul ca doi poli industriali puternici!

Stelian Dolha, candidatul Alianței PNL-USR-PLUS pentru președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, propune dezvoltarea Năsăudului și Becleanului ca poli industriali puternici, care să susțină, alături de Bistrița, economia județului.

“Mai bine de 70% din forța de muncă a județului vine să muncească în Bistrița, însă nu pe salarii de invidiat, ci din partea de jos a veniturilor.

Zona Industrială a Bistriței coincide, practic, cu Zona Industrială a județului, iar Parcul Industrial amenajat cu finanțări importante zace aproape gol din cauza proastei gestionări din start și a infrastructurii.

Iar acestea sunt probleme, pentru că parcurile municipiilor din vecinătăți sunt asaltate de investitori. E nevoie să dezvoltăm celelalte orase ale județului ca poli economici: sa profităm în Năsăud de forța de muncă calificata pe textile și mase plastice, și în Beclean, de poziția de invidiat pe harta infrastructurii, inclusiv feroviare.” spune Stelian Dolha.

“Revenind la Bistrița, Leoni are peste 7000 de angajați, iar dacă s-ar decide ca această firmă să-și revoce activitatea, acești oameni ar rămâne pe drumuri, aproape fără alternative. Toate acestea sunt preocupari care au lipsit cu desăvârșire din administrația PSD-istă. A lipsit, timp de 8 ani, un proiect de dezvoltare economică și a fost lăsată această zonă exclusiv pe seama antreprenorilor.” adaugă Dolha.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*