Exclusiv : Bistrițenii în top 12 la ușurința cu care obțin permisul de conducere!

Exclusiv : Bistrițenii în top 12 la ușurința cu care obțin permisul de conducere!

Bistrița-Năsăud este unul dintre județele cu cea mai ridicată rată de trecere a probei practice pentru obținerea permisului auto, arată o statistică realizată pe baza datelor Ministerului Afacerilor Interne.

Județul nostru ocupă locul 12 în topul național, cu o rată de promovabilitate de 63,97% la proba practică și de 47,54% la proba teoretică. Pe locul 1 se află Brăila, cu 78%, respectiv 52,72%, iar pe ultimul loc din clasament Sibiul, cu 32,84%, respectiv 49,72%.

În cifrele de la proba teoretică nu există discrepanțe foarte mari între județe, ceea ce poate conduce la concluzia că traseul poate fi promovat mult mai ușor în unele județe comparativ cu altele. Rata ridicată de trecere a probei practice ar putea fi influențată de diverși factori, cum ar fi traficul, serviciile școlilor de șoferi în ce privește pregătirea sau chiar atitudinea mai indulgentă a examinatorilor. Este de remarcat că județele Argeș și Sibiu, marcate în ultimii ani de scandaluri cu iz penal privind ușurința cu care cursanții își puteau lua permisul, sunt astăzi pe ultimul loc în clasament, semn că examinatorii au devenit extrem de severi.

Datele MAI se referă la perioada 1 ianuarie 2020 – 1 aprilie 2021.

Categories: Bursa, Life & Style, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*