Fostul complex DECEBAL își caută noi proprietari. Ioan Moldovan și Dorel Goia sunt deciși să vândă

Fostul complex DECEBAL își caută noi proprietari. Ioan Moldovan și Dorel Goia sunt deciși să vândă

Aproape jumătate din fostul complex Decebal (adică 1685 mp) este de vânzare, la 1,75 milioane euro+TVA. Vânzătorul este Ioan Moldovan, proprietarul Agro Invest și Combis, care încearcă să facă rost de bani din vânzarea mai multor spații comerciale și hoteluri.

 Fostul complex Decebal este deținut de Ioan Moldovan (cca. 40%, prin Combis SA), de Dorel Goia (acționarul Teraplast, cca. 50%, prin Hermes SA) și de câțiva antreprenori mai mici. Spațiul scos la vânzare de Ioan Moldovan are o suprafață utilă de 1320,7 mp, desfășurată pe două niveluri. Prețul solicitat este de cca. 1576 euro/mp util (cu tot cu TVA), mult sub prețul pieței, spun surse din zona imobiliară. Aceleași surse susțin că și Dorel Goia ar vrea să vândă spațiile sale din acel complex, însă prețurile pornesc de la 2000 euro/mp util (TVA inclus). Diferența între cei doi antreprenori este că Ioan Moldovan are urgent nevoie de capital, după ce afacerile sale din industria cărnii au înregistrat minusuri serioase, și în aceste condiții prețurile pieței nu mai sunt valabile. La fel s-a întâmplat și în cazul celor trei hoteluri (Coroana de Aur, Dracula și Codrișor) al căror preț cumulat a fost scăzut cu peste 6 milioane euro în ultimele luni de către Ioan Moldovan.

Poate viitorii proprietari ai imobilului vor decide să renoveze și modernizeze, în sfârșit, una dintre clădirile importante din oraș, în care în ultimii 30 de ani nu s-au făcut decât investiții curente.

Categories: Business in top

About Author