Gaftone și Pop și-au reluat funcțiile în Primăria Bistrița. Pentru cât timp?

Gaftone și Pop și-au reluat funcțiile în Primăria Bistrița. Pentru cât timp?

Floare Gaftone și Monica Pop, funcționare ale Primăriei Bistrița, reținute la finalul lunii mai a.c. și plasate apoi sub control judiciar, au revenit recent la serviciu, ocupând aceleași funcții, dar fără drept de semnătură. Zilele lor în instituție sunt însă numărate – spun surse din anturajul lor.

Gaftone și-a reluat poziția de secretar al municipiului, iar Pop pe cea de arhitect-șef.

“Am auzit că doamna Pop are un preaviz, care expiră curând, trebuie să-și găsească un alt job, iar pentru doamna Gaftone se caută soluții juridice pentru a fi înlocuită” – au declarat, pentru Bistrița Business, surse din municipalitate. “Deși până la o soluție definitivă a instanței cele două beneficiază de prezumția de nevinovăție, activitatea Primăriei nu va putea fi perturbată de problemele penale ale celor două și vor fi înlocuite în curând, respectând legislația în vigoare. Nu e atât de ușor cum credeți să dai afară doi funcționari publici! – au spus aceleași surse.

Cele două funcționare se află încă sub control judiciar, pentru că instanța le-a respins definitive cererile de anulare a acestei proceduri.

Vă reamintim faptul că șase angajați ai Primăriei Bistrița sunt urmăriți penal, infracțiunile vizate fiind: constituire de grup infracțional, abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual., uz de fals, influențarea declarațiilor. Infracțiunile ar fi fost comise din 2006 încoace.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*