TeraPlast a primit acordul de finanțare și pentru noua fabrică de sisteme din polietilenă

TeraPlast a primit acordul de finanțare și pentru noua fabrică de sisteme din polietilenă

Grupul TeraPlast a primit acordul de finanțare pentru proiectul „Înființare unitate nouă de producție pentru TeraPlast SA” . Proiectul are o valoare totală de 10 milioane de euro, iar ajutorul de stat reprezintă 4,9 milioane de euro.

Acesta este parte din investițiile de peste 32 milioane de euro pe care Grupul le are în curs de implementare.

„Anul acesta am anunțat rezultate record, însă am fost limitați de capacitățile de producție. Faptul că lucrările de infrastructură au accelerat este un semn că în sfârșit România se mobilizează spre îndeplinirea obligațiilor pe care le are. Mai avem mult de lucru până să ajungem la un procent de 99% din populație conectată la apă-canal și gaz, precum vecinii noștri. Avem la dispoziție fonduri suplimentare atât pentru proiecte de apă-canal, cât și pentru irigații. Ar fi păcat că acum când lucrările merg, producătorii români să nu poată răspunde eficient cererii din piață. Investim într-o fabrică nouă, dar odată cu asta investim în dezvoltarea producției românești, în dezvoltarea infrastructurii din România și contribuim la echilibrarea balanței comerciale” a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Proiectul presupune construirea unei noi fabrici în Parcul Industrial TeraPlast din Sărățel, jud. Bistrița-Năsăud și achiziționarea de utilaje de ultimă generație. În noua fabrică vor fi produse sisteme din polietilenă pentru apă, irigații și gaze naturale. Proiectul va fi finalizat în februarie 2022 și va crea 80 de noi locuri de muncă.

Căminele și țevile din polietilenă fabricate în urma investiției vor dubla capacitatea de producție a liniei de business Instalații a TeraPlast SA, pe aceste grupe de produse. Căminele TeraPlast sunt utilizate în rețelele de canalizare din domeniul industrial, rezidențial și chiar agricol. Țevile din polietilenă se adresează rețelelor de transport și distribuție apă potabilă, apă de uz general, gaze naturale, telecomunicații, canalizări sub presiune și irigații.

Ajutorul de stat poate fi văzut ca un împrumut fără dobândă pe care compania se angajează să îl returneze în decurs de 5 ani sub formă de contribuții salariale, impozit pe profit și impozite locale.

Astfel, în urma celor 3 proiecte de investiții pentru care a primit acordurile de finanțare, Grupul TeraPlast va contribui la bugetul de stat cu 14,6 milioane de euro. Această sumă reprezintă contravaloarea ajutorului de stat acordat, suplimentară contribuțiilor structurii actuale a diviziei de mase plastice.

Pentru 2020, Grupul TeraPlast estimează o cifră de afaceri consolidată de 225 milioane de euro, cu 12% mai mult decât în 2019.

Divizia de mase plastice a Grupului va înregistra un profit net de 4 ori mai mare decât în 2019, ajungând la 9 milioane de euro în 2020.

Despre Grupul TeraPlast

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling și TeraPlast Ungaria. Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință al Bursei de Valori București – BET – și, din septembrie 2020, în indicii TotalCap și MicroCap ai FTSE Russell. În cadrul evaluării Vektor în baza a 15 criterii de comunicare în relația cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*