În ciuda zvonurilor, LEONI nu concediază pe nimeni la Bistrița. Dimpotrivă, face angajări!

În ciuda zvonurilor, LEONI nu concediază pe nimeni la Bistrița. Dimpotrivă, face angajări!

LEONI nu va disponibiliza niciun angajat din cele două fabrici din Bistrița și, dimpotrivă, în luna septembrie, va scoate la bătaie încă 200-300 de locuri de muncă, a confirmat, pentru BistritaBusiness, prefectul Stelian Dolha, după ce a discutat cu conducerea companiei.

Într-o scrisoare trimisă conducerii LEONI, sindicaliștii din fabrică au făcut referire la desființarea transportului pentru angajați, semn că ar urma disponibilizări colective, însă conducerea companiei a dat asigurări că nu este vorba despre muncitori din Bistrița ci despre cei din secția Luduș (jud. Mureș).

“Am discutat cu cei din conducerea Leoni și nu este vorba despre vreo disponibilizare la Bistrița. Este vorba despre 160 de persoane angajate la secția de la Luduș. Acei oameni aveau contracte de muncă pe perioadă determinată, perioada aceea s-a încheiat iar cei de la Leoni le-au propus să vină să muncească în fabrica de la Bistrița. Acei oameni au refuzat, probabil pentru că totuși este destul de departe de casă și prin urmare contractele de muncă le-au fost încetate. În ceea ce privește sistarea transportului, este vorba despre transportul asigurat pentru acei oameni”, a declarat prefectul Stelian Dolha pentru BistrițaBusiness.

Producătorul de cablaje auto, cel mai mare angajator din județ (cca. 5000 de persoane), parte din grupul german LEONI AG, a mai transmis că are comenzi și că fabrica lucrează la capacitate normală.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*