Guvernul începe plățile pe Anghel Saligny și în Bistrița-Năsăud

Guvernul începe plățile pe Anghel Saligny și în Bistrița-Năsăud

Guvernul a făcut, în sfârșit, prima plată prin Programul Anghel Saligny în județul Bistrița-Năsăud. Proiectu pentru care s-au virat banii este “Modernizare străzi în comuna Prundu Bârgăului”, iar suma virată este de 959,293.78 lei, lucrarea afându-se la stadiul de realizare de 31%.

Un număr de 85 de proiecte vor fi finanțate în final prin programul guvernamental „Anghel Saligny” în județul Bistrița-Năsăud, suma totală alocată fiind de 1,02 miliarde lei. Cel mai mare proiect e cel propus de Consiliul Județean, anume modernizarea DJ154 (limita de județ Mureș – Sărata) – pentru care au fost alocați 140 mil. lei. A doua investiție ca mărime din listă este Pasajul subteran Gării – Tărpiului (propusă de Primăria Bistrița), care va primi 41,8 mil. lei. Primăria Bistrița a mai primit 1,19 mil. lei pentru continuarea lucrărilor pe Strada Tărpiului.

Cea mai pare parte din suma totală va merge spre lucrări de canalizare, modernizări și asfaltări de drumuri, construire de stații de epurare în mai multe orașe și comune din județ.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*