Hotelul HEBE se duce în cap, deși e deținut de un arab plin de bani și experiență

Hotelul HEBE se duce în cap, deși e deținut de un arab plin de bani și experiență

 Afacerile Hotelului Hebe din Sângeorz-Băi au coborât la 2,67 milioane lei în 2016, cu aprox. 25% mai puțin față de anul precedent. Profitul a scăzut și el cu 61%, la numai 0,2 milioane lei, iar numărul de angajați de la 40 a ajuns la 31.

 De la preluarea hotelului de către investitorul Murad Mohammad, în 2014, afacerea a mers ezitant, crescând în 2015 cu 47% la 3,53 milioane lei, pentru a scădea iarăși îngrijorător în anul următor. Hebe este deținut acum de Phoenicia Express SRL, proprietatea lui Mohammad, de Murad Mohammad însuși, ca persoană fizică, și de familia Lucica și Andrei Simion, cea care a vândut o bună parte din acțiuni omului de afaceri libanez.

Murad Mohammad este unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din țară, care controlează unități hoteliere pe litoralul românesc, în București și în mai multe județe din țară. În 15 iunie a.c. el a inaugurat hotelul de cinci stele Phoenicia Royal de pe litoral. Mohammad Murad a venit în România în 1982 din Liban ca să studieze medicina şi a ajuns după 30 de ani să fie unul dintre cei mai mari hotelieri din ţară, să construiască şi să vândă peste 2.000 de apartamente, să dezvolte un lanţ de fast-food-uri şi să deţină o fabrică de pateuri. Povestea lui completă o găsiți AICI . În cazul Hebe, nu e vorba deci de incompetență managerială, ci, foarte probabil, de imaginea săracă a bătrânei stațiuni bistrițene în piața de turism. Și de realitatea infrastructurii turistice din Sângeorz Băi.

 

 

Categories: Business in top

About Author