Bucureștenii de la ROMCO SYSTEM vor termoizola 6 blocuri în Bistrița. Vezi care

Bucureștenii de la ROMCO SYSTEM vor termoizola 6 blocuri în Bistrița. Vezi care

O firmă din București, cu afaceri de peste 20 milioane euro, va izola termic șase blocuri din Bistrița, în urma licitației organizate de Primărie. Valoarea totală cu care ROMCO SYSTEM SRL a câștigat licitația e de 4,66 milioane lei, fără TVA, potrivit licitatiapublica.ro

Beneficiarul estimase valoarea contractului la aproape 5,5 milioane lei, fără TVA, însă compania din București a coborât ștacheta cu 0,9 milioane lei. Cele șase blocuri au fost grupate în două loturi de câte trei, iar oferta Romco System a fost cea mai bună pentru ambele loturi. Din primul grup fac parte blocul nr. 26 din Str. Petre Ispirescu, blocul nr. 4 din str. Mesteacănului și blocul nr. 56 din str. Piața Morii. Din al doilea grup fac parte blocul nr. 5 din str. Vișinului, blocul nr. 6 din str. Colibiței și blocul nr. 8 tot din str. Colibiței. În total, locuitorii a 276 de apartamente vor beneficia de lucrările firmei bucureștene.

Romco System SRL e deținută de Petru Biziru (70%) și Dragoș Răduț (30%). Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, compania a crescut de mai bine de zece ori în ultimul deceniu. În 2006 a avut un rulaj de 1,8 milioane euro, pentru ca în 2016 acesta să ajungă la 21,6 milioane euro. În același interval, numărul de angajați a crescut de la 31 la 146.

Romco System e una dintre firmele care a explodat datorită contractelor cu statul, dar a devenit și producător de tâmplărie PVC, pentru a putea intra în licitații cu prețuri mai bune.

Licitația câștigată la Bistrița e doar una din cele șapte licitații lansate de Primăria locală pentru termoizolarea blocurilor, în valoare totală de cca. 37,7 milioane lei, fără TVA. Romco System a fost ofertant la toate aceste licitații, concurând cu companii din toata țara. Rezultatele încă nu sunt publice.

Categories: Business in top

About Author