În ce stadiu sunt lucrările pentru extinderea iluminatului public în Bistrița

În ce stadiu sunt lucrările pentru extinderea iluminatului public în Bistrița

Primăria Bistrița derulează un proiect prin fonduri europne prin care extinde iluminatul public în Bistrița. Lucrările au început în urmă cu câteva săptămâni, iar în prezent se lucrează pe Valea Căstăilor, o stradă cu o lungime de 1,8 km.

“Prin acest proiect foarte necesar bistrițenilor, finanțat pe fonduri europene, se vor extinde și moderniza 21 de km de rețea de iluminat public stradal, prin instalarea a peste 600 de stâlpi de iluminat pe 36 de străzi din oraș. Pe toate aceste străzi s-au realizat lucrarile de îngropare a rețelei de iluminat, urmând să fie instalați stâlpii cu lămpi led”, anunță viceprimarul Cristian Niculae.

Până în prezent s-a lucrat pe B-dul Republicii, pe str. Barbu Stefănescu Delavrancea, str. Valea Budacului, în Viișoara pe DN 17, str. Valea Jelnei, str. Ghinzii, Str. Valea Slătiniței. Pe toate aceste străzi s-au realizat lucrarile de îngropare a rețelei de iluminat, urmând să fie instalați stâlpii cu lămpi led.

“Implementarea și extinderea proiectului modern de iluminare stradală oferă câteva beneficii importante:
– Creșterea gradului de siguranță publică pe străzile Bistriței
– Reducerea accidentelor rutiere în timpul nopții
– Ajutor pentru protecția oferită de organele de poliție și simțul sporit al securității personale
– Facilitarea fluxului de trafic”
, mai spune Niculae.

Viceprimarul anunță că municipalitatea are în plan să continue extinderea iluminatului public în Bistrița și localitățile componente și că în prezent realizează un studiu de fezabilitate pentru extinderea iluminatului public stradal pe alte 80 de străzi.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*