ÎNDEMÂNAREA Prodcom va moderniza drumul de 7,2 km dintre Strugureni și Matei

ÎNDEMÂNAREA Prodcom va moderniza drumul de 7,2 km dintre Strugureni și Matei

Compania ÎNDEMÂNAREA Prodcom va moderniza drumul județean 172E, dintre localitățile Strugureni și Matei, după ce a câștigat licitația organizată iarna trecută de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Rezultatul licitației, la care au participat 8 ofertanți, a fost dat publicității ieri, deși atribuirea s-a făcut la începutul lunii iulie.

Îndemânarea Prodcom a câștigat licitația cu prețul de 10,91 milioane lei, fără TVA, și trebuie să termine lucrarea (7,2 km de drum) în termen de 35 de luni de la semnarea contractului. Valoarea inițială estimată de beneficiar a fost de 18,9 milioane lei, fără TVA.

Un lucru pozitiv este acela că în licitațiile Consiliului Județean Bistrița-Năsăud au început să se regăsească și alte criterii de departajare, în afară de clasicul “prețul cel mai mic”. De această dată, 5% din totalul punctajului a contat durata propusă a proiectării și execuției (s-au acordat puncte dacă ofertanții au propus un termen sub 35 de luni), iar 10% a contat perioada de garanție ulterioară lucrării (s-au acordate puncte dacă ofertanții au propus o garanție mai lungă decât tradiționalele 72 de luni).

La 25 de ani de la înființare, Îndemânarea Prodcom, deținută de familia Simionca, este una dintre cele mai puternice companii locale de construcții.

Categories: Business in top

About Author