Italia închide de azi cluburile şi discotecile

Italia închide de azi cluburile şi discotecile

Italia opreşte începând de azi activitatea discotecilor şi a cluburilor, iar purtarea măştilor devine obligatorie noaptea, în locurile aglomerate, cum ar fi în apropierea barurilor şi puburilor, din cauza revenirii la creştere a numărului cazurilor de coronavirus, în special în rândul tinerilor, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, Italia opreşte începând de azi activitatea discotecilor şi a cluburilor, iar purtarea măştilor devine obligatorie noaptea, în locurile aglomerate, cum ar fi în apropierea barurilor şi puburilor, din cauza revenirii la creştere a numărului cazurilor de coronavirus, în special în rândul tinerilor, transmite Reuters.

Numărul cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus din Italia, prima ţară europeană care a fost grav afectată de epidemie, a fost săptămâna trecută de peste două ori mai mare faţă de cele înregistrate în urmă cu trei săptămâni, iar vârsta medie a persoanelor care au contractat virusul a scăzut sub 40 de ani, potrivit datelor oficiale.

Noile reguli intră în vigoare luni şi vor fi valabile până la începutul lunii septembrie.

Purtarea măştilor va fi obligatorie între orele 6 p.m. şi 6 a.m. în zonele aflate în apropierea barurilor şi puburilor şi acolo unde este probabilă aglomeraţia.

“Nu putem anula sacrificiile făcute în ultimele luni. Prioritatea noastră trebuie să fie deschiderea şcolilor în septembrie, îm deplină siguranţă“, a scris ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, pe Facebook.

Speranza a cerut sâmbătă tinerilor să fi cât mai precauţi posibil “pentru că dacă îşi vor infecta părinţii şi bunicii, riscă să creeze daune reale”.

Guvernul a ţinut deschise cluburile în pofida criticilor tot mai numeroase, potrivit cărora acestea atrag un număr mare de oameni, distanţarea socială nu este respectată, iar măştile nu sunt purtate.

Acest sector generează venituri anuale de 4 miliarde de euro, potrivit grupului de lobby Silb, care a cerut sprijin din partea guvernului.

Ministerul Industriei, Stefano Patuanelli, a recunoscut că vor exista pagube economice, dar a spus că nu vede o alternativă, potrivit news.ro.

sursa: www.bursa.ro

Categories: Global

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*