LEONI Bistrița va deveni fabrica-lider a grupului pe proiecte legate de autovehicule electrice

LEONI Bistrița va deveni fabrica-lider a grupului pe proiecte legate de autovehicule electrice

Fabrica Leoni Bistrița va deveni, la sfârșitul anului viitor, lead plant pe proiectele de electro-mobility în cadrul diviziei WSD la nivel mondial. Asta înseamnă că la Bistrița vor fi definite și implementate structuri și procese de producție specifice EMO care vor fi replicate și care ulterior vor susține dezvoltarea altor echipe din rețeaua de fabrici WSD.

Leoni Bistrița a fost printre primele fabrici care a produs sisteme de cablaje de înaltă tensiune pentru mașinile hibrid și electrice. Mai exact, proiectele EMO au debutat la Bistrița în anul 2013, iar de atunci compania a investit foarte multe resurse în programe de training pentru calificarea angajaților și creșterea competențelor.

“În momentul de față la Leoni Bistrița se fac pregătiri pentru a face față cât mai multor proiecte de electro-mobility. Până la finalul acestui an vor mai începe încă cinci proiecte EMO, urmând ca până la sfârșitul anului 2020 întreaga fabrică de pe Drumul Tărpiului să se ocupe de astfel de proiecte.” spune Sorin Ghiță, managing-director al Leoni Bistrița.

Potrivit acestuia, în curând fabrica va putea livra volume de până la 10 ori mai mari față de producția actuală, iar în următoarele 15 luni producția de cablaje high voltage o va depăși pe cea de low voltage.

Deschisă în 2001, afacerea Leoni din Bistrița rulează peste 1,4 mld. lei anual și aduce profit de peste 28 mil. lei. Este cel mai mare angajator din județ, cu peste 5.100 de muncitori, și totodată cel mai mare exportator. Face parte din grupul german Leoni AG, care operează trei platforme de producție în România, în județele Bistrița-Năsăud, Arad și Argeș.

Categories: Business in top

About Author