În ajunul de Crăciun, TERAPLAST va distribui dividende de 45,3 mil. lei

În ajunul de Crăciun, TERAPLAST va distribui dividende de 45,3 mil. lei

TERAPLAST SA vrea să distribuie un  dividend brut de 0,026 lei/acţiune pentru perioada de nouă luni încheiată pe 30 septembrie 2020, respectiv un randament de 6,2%, valoarea totală a sumei alocate pentru această măsură fiind de 45,3 milioane lei.

Dividendul va fi discutat de acţionari la AGA din 27 noiembrie a.c.. ”La calcularea valorii dividendului brut/acțiune s-a avut în vedere numărul de acțiuni emise de societate, din care s-a scăzut un număr de 966 acțiuni care au intrat în contul Societății (în urma aplicării algoritmului și rotunjirii rezultatelor la întregul inferior ca urmare a procesării majorării capitalului social, realizată în temeiul Hotărârii A.G.E.A. nr.1/29.04.2020) și pe care Societatea le deține la data prezentei, ținând cont de faptul că acțiunile proprii nu dau drept la dividende sau alte drepturi”, menţionează convocatorul AGA.

Plata dividendelor este propusă pentru data de  24 decembrie 2020.

TeraPlast Bistriţa este deţinută în proporţie de 46,8% de antreprenorul Dorel Goia, în timp ce fondul de pensii administrat privat NN Pensii are un pachet de 11% din numărul de acţiuni, iar fondul de investiţii KJK Balkan Holding deţine 10% din capitalul social.

Categories: Brands, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*